Vette huid

Een onzuivere huid is al een probleem, maar acné is echt een serieus probleem dat zich onder de huid ontwikkelt en zich op de meest zichtbare manier toont aan iedereen.

Mensen met ‘ernstige’ acné hebben niet alleen een probleem tijdens de periode van ontstekingen. Nadat een ernstige acné eindelijk is uitgewoed, blijven vaak ontsierende littekens over als een levenslang aandenken aan de acné. Littekens komen tegenwoordig gelukkig minder vaak voor omdat dermatologen en schoonheidsspecialistes bij de meeste mensen met (ernstige) acné de ontsteking van de huid snel weten te onderdrukken.

We zien vaak een grovere huidstructuur met een vettige glans en daardoor een valere, grauwere huid/teint. Slechte doorbloeding.

Actieve acné ontsteking Onderhuidse talgophoping

Acné littekens 

En bij acné onderscheiden we vaak drie soorten restverschijnselen, namelijk:

Rode vlekken. Nadat de ontstekingen zijn verdwenen blijven rode vlekjes zichtbaar op de plaatsen waar de ontstekingen hebben gezeten. Als deze vlekjes geheel vlak zijn is er meestal geen sprake van littekenvorming. De rode plekken trekken restloos weg.

Donkere vlekken. Zoals bij elke ontsteking van de huid die aan zonlicht wordt blootgesteld kan een donkere verkleuring ontstaan ter plekke van de uitgebluste acné- haarden. Bij donkerder huidtypen en blootstelling aan zonlicht is het risico op deze hyperpigmentatie het grootst. Deze pigmentatie trekt ook weer weg. Maar dit kan wel 3 jaar duren!

Littekens.

Behandelmogelijkheden:

Acné behandeling.

Jeugd acné (tot 18 jaar).

Trattemento Argentum modellage masker. Curatieve aanpak voor de probleemhuid met/ zonder acné. Het masker zuivert de huid en herstelt de vochtbalans in de huid.

Peel- off masker.

Absorbent Yeast masker. Gistmasker met enzymwerking, welke garant staat voor een grondige dieptereiniging.

Extra voor de man

Huidbeeld

Een vette huid is een huid met grove poriën, mee-eters en pukkels, littekens en/of een huid met een vettige glans, littekens en/of een onzuivere huid met een droge schilfering.

We zien vaak een grovere huidstructuur met een vettige glans en daardoor een valere, grauwere huid/teint. Slechte doorbloeding.

Skin Clear

Door een combinatie van medische kennis en de ervaringen uit de cosmetische praktijk is een veilige en huidvriendelijke oplossing ontwikkeld. De produktlijn ‘Skin Clear’ van Mila d’Opiz, helpt zowel jonge mensen tijdens de puberteit als volwassenen met een onzuivere huid om er goed en verzorgd uit te zien. Het laat door zijn vernieuwde anti-acné werkstoffen de talg-productie dalen, de verhoorning van de huid reguleren, de acné-bacteriën bestrijden en het werkt ook nog eens ontstekingsremmend.